Det är helt OK att trängas i Ullared eller på IKEA men att få genomföra motionslopp utomhus, då får bara 50 personer deltaga oavsett hur stort område som nyttjas. Så vid alla dessa fantastiska platser runt om i Sverige där det brukar genomföras tävlingar och motionslopp av olika slag – där får man inte ha mer än 50 deltagare oavsett hur stort område deltagarna sprider ut sig på.

Men, alla som åker till Ullared och shoppar eller åker till IKEA och fyndar stearinljus och äter köttbullar eller trängs i kollektivtrafiken – de kan med glädje fortsätta göra det för det är OK.

Att göra saker som främjar folkhälsan där finns det så många lagar och restriktioner just nu, men alla som kan gå ut och shoppa lite småhängiga – de kan fortsätta med det. En aktiv person som ska genomföra någon form av motionslopp gör det bara om hen är frisk – sannolikheten att smittas utomhus under ett lopp är nog minimal jämfört med hur det är bland plastpåsarna i Ullared.

I Mölnlycke – efter målgång av Göteborgsvarvet.

2020 har blivit året då vi springer, cyklar, vandrar virtuella lopp. 2020 är året då så många har kämpat sig igenom enorma utmaningar utan publikens stöd eller medtävlares energi.

Utbudet av de virtuella loppen har exploderat. Jag ska tex springa New York Marathon första helgen i november – vem trodde det i mars 🙂

För mig blev Göteborgsvarvet årets första virtuella lopp, då med support av min bror. Sedan cyklade jag Cykelvasan 94 km och sprang 90 km Ultravasan.

Virtuella lopp i all ära – men jag saknar de riktiga loppen.

Två veckor efter Ultravasan sprang jag Stockholm Marathon – där fick jag en grym finishertröja och riktig medalj – Så fina 🙂