Jag har alltid varit intresserad av historia och det har jag skrivit om tidigare. Vissa saker är mer intressant än andra. Något jag tycker är riktigt intressant är historien kring platser jag befinner mig på eller passerar.

När jag är ute och springer har jag gott om tid att fundera, ibland handlar mina tankar om saker som skulle kunna hända i vissa situationer – jag bygger upp scenarior och samtal – oftas eller nästan aldrig blir det som jag tror där och då. Att titta på hus och omgivningen som jag passerar ger många tillfällen till tankar på hur det har blivit som det är eller varför något ser ut som det gör. Jag har ganska bra fantasi 🙂

Den här sommaren när inget är som det brukar vara har vi fått möjligheten att nyttja svärfars båt och den är väldigt mycket snabbare än Puttran som vi brukar ha här hemma i Landvettersjön.En av våra turer gick till Vannholmarna utanför Klåverön, för oss tog det ca 20 minuter med båten från Marstrand. På Vannholmen lärde vi oss historien om Töserna på Vannholmen. De bodde där tills de var 80 och rodde mer eller mindre varje dag till Marstrand. Starkt!För ett par veckor sedan turistade vi på Tjolöholms Slott tillsammans med Kristians storebror med fru. Så fantastiskt vackert det är där och vilka underbara omgivningar. Har varit där förut och kommer att åka tillbaka.

Fotocred: Helen Wannheden

Jag är en äkta tetant och jag dricker absolut inte kaffe. Det är te som gäller och helst svart te. På Tjolöholm säljer de ju självklart te och en massa andra saker turister måste ha 🙂 Varje gång jag är på Tjolöholm så brukar jag köpa Herr och Fru Dicksons te, det ena lite mer rökigt och det andra mildare. Fru Dicksons te är en av mina favoriter. Om du åkter dit någon gång, köp en påse till mig. Den guldfärgade vid namn Fru Dicksons Ceylon blandning.Då blir jag glad 🙂