Jag har en familj 🙂 och de är inte lika roade av att springa som jag är. Kan inte förstå det, men de stöttar mig och det är guld värt. Barnen har en mamma som lägger mer tid än ändra mammor(snittet) på träning, men så har de också en mamma som orkar mycket. Maken har en fru som han vet prioriterar sin träning och även han stöttar mig och ställer upp – det är guld värt och värdefullt.

Men, det finns en sak som vi kan göra tillsammans och det är att cykla.

Hela familjen ska tillsammans genomföra Cykelvasan på 30 km om ett par veckor med start i Oxberg och målgång i Mora.

Vi har cyklat en del med barnen och utforskat våra omgivningar här i Landvetter. För ett par veckor sedan skulle vi egentligen cykla och bada med en liten tur innan. Maken föreslog att vi skulle testa vägarna på andra sidan Landvettersjön. Sagt och gjort, 2 timmar senare tog vi oss fram i sly och på småstigar i skogarna i närheten av Benareby. Då hade vi insett att det är ingen idé att vi vänder tillbaka, då hade dottern blivit ett ännu större åskmoln.Kom tillslut ut bortanför Benareby och trampade ett par kilometer tills vi kom till Mölnlycke. Som av en slump dök en pizzeria upp – familjens räddning. En timme senare var alla gladare och mer positiva – tänk vad intag av energi kan göra underverk.

Helgen därpå testade vi en ny cykel/promenadled som löper mellan Öjersjö och Sävedalen, vi trampade inte hela vägen till Sävedalen men det var en vacker led. Dock väldigt kuperat med korta riktigt branta och svårcyklade backar, iaf för Ida.

Jag har också lärt mig att småmutor behövs i fickorna – de kan göra den mest sura dottern glad – hon brås inte alls på mig 😉

Inför Cykelvasan är numera även barn och make utrustade med riktig cykelutrustning såsom cykelbyxor, vindjackor och handskar. Även sådant gör att det är roligare att cykla.

Min gamla mountainbike från 90-talet fungerar perfekt – jag vet att jag kan cykla och jag behöver inte senaste, dyraste och värsta utrustningen.Då lägger jag hellre pengarna på en ny löparklocka som jag ska beställa idag. Nu har jag haft min Garmin Forerunner 235 i tre år och den har varit grymt bra. Nu byter jag upp mig till en Garmin Forerunner 645 istället – behöver en fräschare klocka som har lång batteritid till kommande långa utmaning i augusti.