Det var varmt i söndags, prognosen sa upp mot 27 grader och träningsschemat sa ultraintervaller. 4*12 km med 30 minuters vila hemma mellan varje runda.

Sagt och gjort, det skulle bli en lång dag i träningsskorna och det blev en till största delen väldigt varm dag.

Började första rundan vid 09.30. Upp mot Tahult och ridstigen som slingrar så härligt genom skogen, förbi Grönsångarvägen, nedför Tahultsbacken, förbi Önneröd, en sväng förbi Lunnaskolan och sedan tillbaka hemåt. 12 km avklarade och oj vad svettigt.
Energipåfyllnad hemma och sedan blev det linne av – jag brukar inte gilla att springa bara i sportbh och shorts men med vätskevästen på blev det varmt nog.

Varv två gick bort mot Landvetter Kyrka, Backavägen, Björröd och de fina grusvägarna parallellt med motorvägen. Nu började det bli riktigt hett. Letade efter all skugga jag kunde få men slutet på detta varv bjöd mest på asfalt och inte mycket till skugga. Hemma igen, 24 km avklarade och i med mer energi. Hade fått i mig en liter vätska per varv.

Nu var det dags för varv tre och nu tänkte jag om. Var tvungen att hitta mer skugga. Tog en sväng via naturreservatet mot Önneröd, sedan ned till centrum och tillbaka upp mot Lunnaskolan och runt där. Här hände något, kände och såg att pulsen ökade utan att det varken gick speciellt uppför eller att jag ökat farten. Gick en sväng och fortsatte sedan uppför Tahultsbacken. Drack massor! Väl uppe i Tahult tog jag in på ridslingan igen och nu sprang jag och hoppades på att kompisarna på Nötskrikevägen skulle vara hemma. Ringde på och sonen öppnade – där stod jag! Fick ett stort glas god apelsinsaft och efter att ha lånat toaletten och dränkt hela ansiktet och huvudet i kallt vatten tog jag mig den sista biten hem. 40 km avklarade och 8 kvar. Insåg att varv tre tagit rejält på krafterna.Inför sista biten åkte dotterns keps på – ingen idé och att bry sig om hur man ser ut här inte. Bara att göra det! Men, nu hände något med vädret. Hettan la sig och det började blåsa starka vindar och moln drog in vilket gjorde allt mycket lättare – fast det kändes ju ändå i kroppen att jag varit ute länge. Samma runda hemifrån via naturreservatet till Önneröd, kors och tvärs i Landvetter och sedan sista biten hemåt längs med sjön och passet avslutade jag vid bryggan där familjen kom och mötte mig, de var ute med båten. Jag tog ett bad i träningskläderna och promenerade sedan den sista biten hem barfota – skönt för fötterna men oj vilken skillnad jämfört med när man var liten och sprang runt barfota överallt utan problem.

Keps på, keps av, keps vänd åt fel håll, keps i handen och vips så var jag klar!

Lovar att middagen i söndags smakade underbart och att vanligt vatten och apelsinsaft ibland är det godaste som finns!

Pst, har denna veckan införskaffat två nya fina löparkepsar.