YFA, vad är det är det säkert någon som undrar.

På bilden ovan står jag i en position som heter Rockstar, jag är i alla fall på god väg mot den positionen. Liter för rak kropp och stel nacke, annars helt ok. Träning och öva är det som gäller för mig.

Tillbaka till YFA som står för Yoga for Athlets och det är en ”ny” träningsform hos SATS. Ny och ny, träningen som sådan och Yogan har ju funnits hur länge som helst. Men konceptet Yoga för Atleter är nytt hos SATS.

I våras när jag fick veta att denna klass skulle komma till SATS, då anmälde jag att jag ville bli instruktör och för två veckor sedan tillbringade jag en helg i Stockholm på utbildning. Det kändes som att detta koncept skulle passa mig.Så här står det på SATS hemsida om YFA:

Är du ”för stel för Yoga”? Vill du förbättre din löpstil, komma djupare i din knäböj eller helt enkelt bara bli starkare och smidigare? Då är Yoga for Athlets rätt klass för dig. Övningarna är speciellt utvalda för att komplettera din vanliga träning. Det krävs inga förkunskaper eller tidigare yogaerfarenheter, utan det är bara att sätta igång.

Klassen har tagits fram för den som tränar regelbundet, men som lägger mindre tid eller ingen tid alls på rörlighetsträning.

Tänk bort vanlig Yoga, jag är ingen Yogaperson överhuvudtaget. Har gått på Yoga max tre gånger och det var för tio år sedan. Dock tycker jag att upplägget för YFA passar mig perfekt och det ska bli kul att se hur klassen går på SATS.

Jag började som Spinninginstruktör hos Friskis & Svettis i Lerum 1998, år 2000 började jag jobba hos SATS, även där som cykelinstruktör. För sex år sedan bestämde jag mig för att jag skulle våga lämna den bekväma trygghetszonen som spinningcykeln innebar. Hösten 2009 utbildade jag mig till Coreinstruktör och för exakt fem år sedan hade jag min första Coreklass. Det var lördag 4 september 2010. Det minns jag för kvällen innan hade jag och Kristian varit på finrestaurang i Göteborg och firat fem år som gifta.

Om en vecka, lördag 5 september är det dags för mig att instruera min första YFA klass, det ska bli jättekul 🙂 🙂